Happy Homes

Het pleeghuis in Port Alfred olv Child Welfare waar 2 pleegmoeders met 10 pleegkinderen verbleven, is per 1-12-2018 officieel gesloten, vanwege geldgebrek. 2 kinderen zijn ondergebracht bij familie en de pleegmoeders wonen nu samen met ieder 4 pleegkinderen in hun eigen huizen.

Als Stichting Nemato hebben wij besloten om de zorg van de kinderen en pleegmoeders op ons te nemen en ze te ondersteunen waar nodig is. Door middel van ons concept "support a Child", willen wij er voor zorgdragen dat deze kinderen een goede toekomst tegemoet zullen gaan. 2 kinderen genoten al erg goed onderwijs op een heel goede basisschool in Port Alfred. Omdat wij erg belangrijk vinden dat ze goed onderwijs genieten, hebben wij besloten om de taxi kosten voor hun transport voor onze rekening te nemen. Ook vinden wij de continuiteit van de zwemlessen erg belangrijk en we hebben geregeld dat de kinderen vanuit hun huidige woonplaats elke maand een hele dag gebruik kunnen maken van het zwembad in Port Alfred. 

We hebben kunnen regelen dat de pleegmoeders elke maandag fruit en groenten, welke door de winkel niet meer wordt verkocht, maar wel nog heel goed is, gratis kunnen ophalen. Wij zijn de eigenaren van Fruit & Veg uit de Wharf Street ontzettend dankbaar voor dit gebaar.

De naam Happy Homes komt voort uit onze gesprekken met de pleegmoeders die aangeven dat ze erg gelukkig zijn met de huidige situatie en dat het heel goed gaat met hun en met de kinderen, in samenspraak hebben we besloten om de huizen, Happy Homes te noemen. Weliswaar niet zichtbaar op de huizen, maar meer als naam aanduiding voor ons project.

In maart heeft Ellen een bezoek gebracht met Lizo, onze secretaresse en voormalig medewerkster van Child Welfare, samen met Shangie, een bouwondernemer, om naar de staat van de huizen te kijken en te zien wat verbeterd moet worden. Inmiddels is het dak bij Vivians huis gerepareerd en hebben we een grote kledingkast aangeschaft. Bij Hilda's huis hebben we een complete badkamer laten bouwen en tevens een kledingkast geplaatst.

 

 

 

Op 24 maart hebben we met zn allen bij Guido's Vivians verjaardag gevierd. Het werd een eerbetoon aan Vivian, de pleegmoeder die altijd voor de pleegkinderen, haar eigen kinderen  en ook haar kleinkind klaarstaat, die allemaal bij haar in huis wonen.

Ga naar boven