Het bestuur van de stichting Nemato 

Voorzitter stichting Nemato en Nemato Foundation Zuid Afrika : Ellen Fober

ellen fober

Ik ben Ellen Fober, geboren in Brunssum en woonachtig in Heemskerk.
Na een rondreis door zuid Afrika in sept. 2012 werd ik geraakt door het grote verschil tussen rijkdom en armoede. Bij terugkomst voelde ik dat ik er iets mee moest doen. 4 mnd later keerde ik terug om vrijwilligerswerk te doen. Ik werkte bij projecten in township Nemato Port Alfred en bij JJH Foster Home Alexandria waar 80-100 (pleeg/wees/aids) kinderen worden opgevangen. Door de contacten die ik opdeed, werd ik gevraagd om de stichting Nemato over te nemen, iets waar ik niet lang over hoefde na te denken.
Ik werk samen met Child Welfare Port Alfred en met het bestuur van JJH Foster Home.

In oktober 2014 heb ik  in samenwerking met Child Welfare Port Alfred een geheel nieuw vrijwilligersprogramma opgezet welke vanaf februari 2015 van start zal gaan. Dus, vrijwilligers zijn zeer welkom! In oktober 2018 is besloten de werving van vrijwilligers (tijdelijk) stop te zetten. 

Met enige regelmaat vraag ik aandacht voor de projecten door het geven van lezingen en door middel van exposities van pasteltekeningen die ik maak van de kinderen uit de townships.

Secretaris: Audrey Meesters

Audrey MeestersPer 1-05-2015 zal ik Alise Zijlstra vervangen i.v.m. haar drukke werkzaamheden. Alise zal zich op d achtergrond blijven inzetten voor Stichting Nemato.
Ik ben Audrey Meesters, 24 jaar oud en woonachtig in Schagen.
Tijdens mijn opleiding aan Stenden Hogere Hotelschool in Leeuwarden heb ik in 2012 ervoor gekozen om mijn minor Event Management voor 2,5 maand aan de Stenden University in Port Alfred te volgen.

Tijdens dit avontuur ben ik verliefd geworden op Zuid-Afrika, maar ben ik ook erg geschrokken van de grote armoede die in dit land heerst.

In deze periode bezocht ik diverse projecten in township Nemato en het opvanghuis JJH te Alexandria.
Omdat ik deze projecten van dichtbij heb meegemaakt en het ook mij geraakt heeft, wil ik mij graag inzetten voor de stichting Nemato.

Penningmeester: Ton Duijn

2015 01 28 Ton


In verband met drukke werkzaamheden van Hans de Waard is per 1-12-2014 het penningmeesterschap overgenomen door Ton Duijn.

 
 
 
 


Bestuurslid stichting Nemato  en penningmeester Nemato Foundation Zuid Afrika : Günther Johannsen

Günter JohannsenMijn naam is Gunther Johannsen. Ik ben in 1939 in Duitsland geboren en in 1951 met mijn ouders naar Zuid Afrika verhuisd.
In 2000 ben ik met pensioen gegaan nadat ik mijn Computer Software Bedrijf had verkocht.
Naast de vele andere functies die ik vervuld heb, ben ik sinds 7 jaar bestuurder en penningmeester van Child Welfare Port Alfred.
Ik was ook jarenlang bestuurslid van Nemato Foundation SA totdat we in overleg besloten dat stichting Nemato per 1-10-2014 direct zou samenwerken met Child Welfare.
Sinds 1-5-2015 ben ik officieel bestuurslid van stichting Nemato.Secretaresse Nemato Foundation Zuid Afrika : Lizo Mpambani

lizo

Ik ben Nomalizo Mpambani, bekend als Lizo. Ik kom oorspronkelijk uit Port Alfred. Ik deed mijn basisopleiding aan het Dambuza Primary, Mtyobo Primary en Nomzamo Secondary School. Ik ging toen studeren aan de Rhodes University waar ik in 2009 een Bachelor of Social Science kreeg en Post Graduate Certificate in Education 2010. In 2011 ging ik bij Child Welfare werken en werkte ik als een gemeenschapsontwikkelaar. In 2015 schreef ik me in bij UNISA voor een Bachelor in sociaal werk. Via Child Welfare kreeg ik de kans om nauw samen te werken met Nemato Foundation-vrijwilligers uit Nederland. Ik had ook het geluk dat de Nemato Foundation mijn studies financierde vanaf 2016. Ik dacht dat ik dit jaar mijn studie zou afmaken, maar ik moest mijn studie uitstellen omdat ik in juli van dit jaar een nieuwe baan moest beginnen.

  
Bestuurslid Nemato Foundation Zuid Afrika : Sally Blake

SallyMijn naam is Sally Blake en ik ben geboren en getogen in Engeland. Ik verhuisde in 1981 naar Zuid-Afrika en tot december 2017 had ik de afgelopen achttien jaar les gegeven op een Montessorischool in Johannesburg. Ik was werkzaam als plaatsvervangend directeur. Eind vorig jaar besloten mijn man en ik om naar Port Alfred te verhuizen. Dit gaf me de mogelijkheid om mijn diensten aan te bieden als een vrijwilliger die vooral met kinderen werkt, omdat mijn passie ligt in het betrokken zijn bij hun leren en groeien. Na Ellen te hebben ontmoet in oktober 2018 en het werk van de Nemato Foundation te begrijpen, kan ik me hopelijk  als vrijwilliger inzetten voor de verschillende projecten en mijn passie volgen door te helpen waar en wanneer ik kan.

  

Bestuurslid Nemato Foundation Zuid Afrika : Siyamthanda ZatuSiyamthanda Zatu104x133

Mijn naam is Siyamthanda Zatu

Ik ben geboren in Adelaide in Oost-Kaap Zuid-Afrika op een landelijke plek

Ik kwam in 2014 naar Port Alfred om hier in Nomzamo S.S. te studeren.

In 2017 begon ik cricket te spelen in Nomzamo waar onze school niets dan liefde voor Cricket had, we hadden een coach genaamd Gareth Mitchel.
Hij ontmoette Mevrouw Ellen waar we sponsors van Nemato Foundation kregen om ons te sponsoren over Cricket apparatuur.
We werden een gezin met Nemato Foundation, ze veranderden mijn leven zo veel.
Ze sponsoren ons van 2017 tot 2018 waar ik mijn master heb gehaald. Ze blijven sponsor op school, zelfs nu ik klaar was met mijn master bij
Nomzamo S.S.S. Nemato foundation waar we ons
overal helpen waar we hulp nodig hebben, zelfs in het onderwijs en in ons huis bedank ik Nemato foundation zo erg in het veranderen van mijn leven om een man te worden die ik vandaag ben.
En nu ben ik er trots op bestuurslid te zijn van Nemato Foundation

 

BESTUUR NEMATO FOUNDATION ZUID AFRIKA

Ellen Fober, voorzitter

Gunther Johannsen, penningmeester

Nomalizo Mpambani, secretaresse

Sally Blake, bestuurslid

Siyamthanda Zatu, bestuurslid

We all send our best wishes and thanks for the many projects that you have completed, that have benefitted the Nemato community.

Wilma Slieker President Rotary Anns Club

No one is born hating another person because of the colour of his skin, or his background or his religion.
People learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love
for love comes more naturally to the human heart than its opposite.

Nelson Mandela


100j educate children

  Stichting Nemato Gegevens
bank anbi

 Partin

2015 04 15 Banner staand

Ga naar boven