2015 01 11 Ubuntu Beeldjezonder tafel

Nelson Carrilho

 

Toen Ellen enthousiast haar verhaal vertelde over haar betrokkenheid bij de kinderen in Zuid-Afrika zag ik in haar een Moeder Rots en tevens een Drager van Verre.

Dus toen zei ik heel spontaan tegen haar dat ik wel heel graag voor haar een beeld wilde ontwerpen. Ubuntu moest het heten. "ik ben omdat wij zijn"

Het diepgeworteld mensbesef, dat wij allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Caring about others!

Nelson Carrilho

N aar aanleiding van een toevallige ontmoeting met Ellen Fober in augustus 2013, besloot Nelson Carrilho dat hij voor haar een beeldje wilde ontwerpen.
Op het moment van de ontmoeting was hij volop in de weer de laatste hand te leggen aan awards voor de Kerwin Duinmeijer herdenking dat elk jaar op 20 augustus plaatsvindt.
Nelson Carrilho is o.a. bekend door zijn prachtige beelden, o.a. Mama Baranka ( een anti racisme monument wat hij maakte na de moord op Kerwin Duinmeijer) welke siert in het Vondelpark te Amsterdam en de Dragers van Verre  ( als symbool voor het multi culturele Adam) in het Westerpark.
Het beeldje genaamd Ubuntu, werd op zondag 11-1-2015 onthuld in het Thalia Theater te IJmuiden tijdens het benefietconcert. Vanaf die datum is het beeldje de nieuwe logo voor stichting Nemato.
Het is een prachtig bronzen beeld, wat ook besteld kan worden ( door bedrijven, verenigingen, particulieren) en Nelson Carrilho heeft besloten dat de gehele opbrengst ten goede komt aan stichting Nemato.

www.nelsoncarrilho.com

Go to top