Nomzamo Secondary School

- NOMZAMO WOLVES

Een nieuw, bijzonder  project wat weer " bij toeval" op ons pad kwam!

 In november 2016 werd ons gevraagd om cricket netten te sponsoren voor de jeugd van Nomzamo Secondary School in Nemato. Na een bezoekje aan de school besloten we dit verzoek te voldoen omdat we van mening zijn dat sport beoefenen erg goed is voor de jeugd en zeker voor de jeugd in Nemato. Bij ons volgende bezoek in februari 2017 gingen we een kijkje nemen bij de herstelde cricket pitch en kennis te maken met de coach en tevens leraar van het nieuw gevormde cricket team de Nomzamo Wolves, Gareth Mitchell. Na een positief gesprek met de coach besloten we de gehele uitrusting te sponsoren om  ze zo een goede start te geven. Dinsdag daaropvolgende, 21 februari, bezochten we hun eerste cricket match bij Port Alfred High School. Het verschil in teams viel direct op doordat de jeugd van Port Alfred High School in mooie witte cricket pakken speelden en de jeugd van Nemato in hun eigen kleding. Om gelijkwaardigheid met alle teams te bewerkstelligen, besloten we ter plekke ook tot sponsoring van cricket kleding. 

Overal waar ze nu spelen zullen ze gelijk zijn aan alle andere teams. Ze zijn heel trots, bijzonder gemotiveerd en maken op deze manier een mooie start als nieuw cricket team uit Nemato.

 

 IMG 0975IMG 0980

 vlnr Gareth Mitchell, Ellen Fober, 2 cricket spelers, MZ      Het terrein wordt door de spelers zelf erg goed onderhouden 

IMG 0976image1

Cricket match in febr. bij Port Alfred High School                 De nieuwe uitrusting 

IMG 0979IMG 0978

Nomzamo Wolves                                                                Nomzamo Wolves in hun nieuwe tenue

Nu aan het einde van het jaar hebben de Nomazmo Wolves al enkele wedstrijden gewonnen. Ze zijn zeer gemotiveerd en trainen elke dag. In oktober is er zelfs een tweede team gevormd. Ook zij spelen in nieuwe tenues voorzien van het stichting Nemato logo . Enkele spelers van de Nomzamo Wolves spelen nu zelfs af en toe in het volwassen team, eerste liga bij de Rainbow Warriors. Een succesverhaal!!!

2017 12 Nomazmo Wolves

 

 

 

 

 

 

 

- Schaakspel

In oktober hebben we het idee van de leerkracht Gareth Mitchell ondersteund met de aanschaf van schaakspellen. Sinds die tijd is er een schaakclub gevormd en elke pauze oefenen ze in Gareth's klaslokaal. Hun uiteindelijke doel is om mee te gaan doen aan competities.

 schaakspel1schaakspel2